Varoitus Android-puhelimien käyttäjille – älä tallenna tätä taustakuvaksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Android-puhelinten käyttäjiä on varoitettu taustakuvasta, joka voi muuttaa laitteen toimintakyvyttömäksi. Kuva esittää puiden ja vuorten ympäröimää kaunista järvimaisemaa.

Mikäli kuva tallennetaan taustakuvaksi, voi se aktivoida käyttöjärjestelmässä ilmenevän ohjelmointivirheen. Tämän myötä puhelimen ruudulle saattaa ilmestyä virheilmoitus ja laite voi sammuilla itsekseen. Android Authority -sivuston mukaan virhe johtuu Android-käyttöjärjestelmän kyvyttömyydestä käsitellä kuvan väriavaruutta.

Kuvan on kerrottu vaikuttavan laitteisiin, joissa käytössä on käyttöjärjestelmän tuorein Android 10 -versio. Varoitus on annettu erityisesti Samsung Galaxy, Google Pixel, OnePlus ja Nokia -puhelinten käyttäjille.