Valloittava näky – kasvi reagoi ihmisen kosketukseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuntomimosa eli tuntokasvi on Brasiliasta peräisin oleva kasvi, joka reagoi kosketukseen. Hernekasveihin kuuluva laji on tunnettu siitä, että sen lehdykät ja lehtiruoto alkavat liikkumaan kun lehtiä koskettaa. Nyt videolla nähdään upea tilanne, jossa kasvi esittelee tätä ominaisuuttaan.

Liikkuvia ja kosketukseen reagoivia kasveja ihmetelleet naiset ovat kuvanneet videolle tilanteen, jossa he silittelevät lehtiä ja saavat ne liikehtimään. Kasvi näyttää todella upealta sulkiessaan lehdykkänsä ja liikehtiessään aina sen jälkeen kun naisen käsi on koskettanut lehteä.

Tuntomimosan liikkeen mekanismi on edelleen ihmisille hieman mystinen. Sekään ei ole tiedossa, minkä vuoksi kyseisellä kasvilla on tällainen ominaisuus. Kosketukseen reagoiminen on siitä huolimatta upea näky, joka saa kasvin ikään kuin näyttämään tunteensa ihmiselle liikkuessaan niin aaltomaisesti aina ihokontaktin jälkeen.