Poliisi epäilee henkirikosta Outokummussa – vuoden 2006 katoamismysteeri ratkeamassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisi kertoo, että se on ottanut eilen kiinni yhden henkilön liittyen vuoden 2006 Heikki Olavi Karpovin katoamiseen. Karpovin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi ja miehen jäänteitä etsitään Outokummun Kalaton-lammesta.

Henkirikoksesta epäilty on alle 50-vuotias outokumpulainen henkilö. Karjalainen-lehti kertoi aiemmin, että paikallinen poliisi oli saanut kevään aikana vihjeitä liittyen Kalaton-lammessa mahdollisesti olevaan vainajaan. Etsinnöissä on mukana Suomenlahden merivartiosto.

Karpov katosi Polvijärveltä Verkkolammintiellä sijaitsevasta hoitokodista sunnuntaina 29. lokakuuta vuonna 2006. Nyt epäillään, että ihmiset tietävät katoamisesta enemmän kuin ovat viranomaisille kertoneet. Poliisi pyytää edelleen kaikkia mahdollisia vihjeitä ja havaintoja tapaukseen liittyen.

Vihjeet ja havainnot voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Rikosepäilystä pidätettynä oleva henkilö tulee vangita perjantaihin kello 12:00 mennessä. Poliisi jatkaa edelleen tiiviisti asian selvittämistä.