Juhannuksena hellettä vai koleaa? Nyt säätilasta lyödään jopa vetoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa säätilan osalta vuoden odotetuin ja mielenkiintoisin ajankohta on perinteisesti ollut juhannus, joka määrittelee pitkälti kesän tunnelman. Kesän kohokohdan säätila muistetaan vuosikymmenten päästäkin.

Tasan kahden viikon päästä vietettävän juhannuksen sääennusteet alkavat hiljalleen hahmottua, ja nyt suomalaiset jännittävät keskikesän juhlan säätilaa. Tänä vuonna juhannusta vietetään poikkeuksellisesti ilman perinteisiä suuria kesäfestivaaleja, mutta säätila on kesämökeillä tavallistakin suuremmassa roolissa. Oli paikka mikä tahansa, toivovat suomalaiset aurinkoista ja lämmintä viikonloppua.

Monissa kaveripiireissä juhannuksen säästä lyödään vetoa, mutta tänä vuonna siihen ei tarvita kaveripiiriä. Mr Green mahdollistaa nimittäin vedonlyönnin Helsingin, Jyväskylän, Oulun ja Rovaniemen lämpötilasta 20. kesäkuuta. Kertoimien perusteella yrityksen asiantuntijat ovat skeptisiä, sillä vain Jyväskylässä lämpötilan uskotaan nousevan 19,5 asteeseen tai sen yli. Esimerkiksi Rovaniemellä rahat saa takaisin kolminkertaisesti, jos lämpötila nousee yli sen. Helsingissä kaksinkertaisesti ja Oulussa 2,75-kertaisesti.

Ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennusteet ovat hieman positiivisempia, sillä ennusteiden mukaan ensi viikolla Suomeen saakka voi parhaassa tapauksessa ulottua jopa helleaalto. Tänään perjantaina ja huomenna lauantaina sadealueet ylittävät maan ja viilentävät ilman, mutta ensi viikolla voi olla luvassa käänne parempaan. Hellesäät voivat jatkua molempien ennusteiden mukaan jopa juhannukseen saakka. Forecan 15 päivän ennusteen mukaan Jyväskylässä lämpötila voi ylittää 20. kesäkuuta 25 astetta.