Tapahtuma-alalta vaikuttava video koronakriisistä: ”Me olemme ihmisiä, jotka unohtuivat hallitukselta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on tehty monia toimia, jotka ovat rajoittaneet ihmisten sosiaalista kanssakäymistä. Tämä on aiheuttanut monille toimialoille kriisin, kun asiakkaat vietiin kerralla ja koko liiketoiminta pysähtyi. Etenkin ravintola- ja tapahtuma-ala kokivat suuren kolauksen koronakevään aikana.

Yli 500 hengen yleisötapahtumat kiellettiin elokuuhun saakka hallituksen toimesta aiemmin keväällä. Tämä tarkoittaakin sitä, että lähes kaikki festivaalit ja kesätapahtumat peruuntuivat. Nyt tapahtuma-ala on ottanut kantaa vaikuttavalla videolla, jossa nähdään miten moni on jäänyt työttömäksi ilman minkäänlaisia tukia tai korvauksia menetetystä työstä.

Hallitukselta ei ole tullut taloudellista tukea tapahtumille, jotka on jouduttu perumaan. Kokonainen toimiala ja sen työntekijät jäivät kuitenkin yhdessä päivässä työttömiksi. Nyt julkaistulla Tapahtuma-alan kannanotto 2020 -nimisellä videolla nähdään miten monia erilaisia työnkuvia ja ammatteja messut, tapahtumat, kokoukset ja konsertit sisältävät ja miten moni eri työtä samalla alalla tekevä ihminen on nyt jäänyt ilman työtä ja tukea.