Eläinlääkäri varoittaa: Välttäkää keppejä koiranleluina – voi aiheuttaa vaaratilanteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koirat tunnetusti rakastavat keppien noutamista, mutta lemmikkien leluina käytetyissä oksissa voi piillä myös vaara. Eräs australialainen eläinlääkäri onkin kehottanut koiranomistajia lopettamaan keppien antamisen lemmikeille.

Kaksivuotias koira toimitettiin taannoin Sydneyssä sijaitsevaan eläinsairaalaan sen kärsittyä kivuista suun ja niskan alueella. Röntgenkuva paljasti vaivan johtuneen pitkästä kepistä, joka oli juuttunut koiran kurkkuun. Oli pienestä kiinni, ettei kepin kärki ollut puhkaissut koiran keuhkoja.

Eläinlääkäri David Simpsonin mukaan koirat noutavat keppejä usein yli-innokkaasti. Huonossa tapauksessa keppi saattaa päätyä eläimen kurkkuun tai kielen alle.

Eläinlääkärille toimitettu mäyräkoira onnistuttiin pelastamaan, eikä keppi ollut osunut tärkeisiin sisäelimiin. Kaikki koirat eivät ole kuitenkaan yhtä onnekkaita. News.com.au-uutissivuston mukaan Simpson kertoo nähneensä myös tapauksia, joissa kepeistä irronneet tikut ovat aiheuttaneet koirille märkäpesäkkeitä ja tulehduksia.

Facebook