Casetify lanseerasi puhelimen desinfioijan – tappaa bakteerit 99,9-prosenttisesti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen jyllätessä maailmalla desinfiointiaineiden, hengityssuojainten ja kumihanskojen myynti on lähtenyt jyrkkään nousuun. Puhelin kerää ihmisten henkilökohtaisista tavaroista luultavasti eniten bakteereja, minkä vuoksi myös sen puhdistaminen on tärkeää.

Puhelimen näytön puuhkimiseksi on jo olemassa erilaisia liinoja. Nyt ensisijaisesti puhelimien kuoria ja lisätarvikkeita valmistava Casetify on kehittänyt UV-valolla toimivan puhdistajan puhelimelle. Kyseessä on matkassa mukana kulkeva kotelo, jonka sisälle älypuhelin laitetaan desinfiointia varten.

Casetifyn mukaan UV-säteily ja kotelon sisällä oleva teknologia puhdistaa puhelimen niin tehokkaasti, että bakteereista jopa 99,9 prosenttia saadaan hävitettyä. Laite puhdistaa pikaohjelmalla puhelimen kolmessa minuutissa, mutta säännöllinen 15 minuuttia kestävällä pidemmällä ohjelmalla desinfioiminen on kuitenkin suositeltavaa.