Norjan vuonoille rakennettiin uudenlaisia retkeilymajoja – kuin linnunpönttöjä ihmisille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjan luonnon upeista maisemista on mahdollista päästä nauttimaan uudella tavalla. Livit-yhtiö on suunnitellut Birdbox-retkeilymajoja, joita kuvaillaan eräänlaisiksi ihmisten linnunpöntöiksi.

Ensimmäiset kolme laatikkomaista Birdbox-rakennusta on pystytetty Norjan Fauskeen. Ne on varustettu suurikokoisilla ikkunoilla, josta avautuvat upeat näkymät ympäröivään luontoon. Livitin suunnittelija Torstein Aa kertoo Lonely Planet -sivustolle tarkoituksena olleen tarjota ihmisille unikkeeja kokemuksia minimaalisella hiilijalanjäljellä.

Birboxeja voidaan kuljettaa helikoptereilla, minkä ansiosta ne voidaan pystyttää vaativiinkin maastoihin. Livitin tavoitteena on rakentaa lisää Birdbox-mökkejä eri puolille norjaa. Tähän asti rakennetut on mahdollista vuokrata yhtiön verkkosivujen tai Airbnb-palvelun kautta.