170 000 euron kultaharkot unohdettiin junaan – poliisi etsii omistajaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sveitsissä etsitään tavanomaisia puhelimia tai lompakkoja hieman arvokkaamman löytötavaran todellista omistajaa. Joku oli unohtanut junaan aitoja kultaharkkoja.

182 000 Sveitsin frangin, eli noin 170 000 euron edestä kultaharkkoja sisältänyt laatikko löydettiin lokakuussa 2019. Se oli jätetty St Gallenista Lucerneen matkalla olleeseen junaan. Paketin omistajaa ei ole onnistuttu löytämään.

Nyt Sveitsin viranomaiset ovat päättäneet tehdä mittavan kultaharkkolastin löytymisestä julkisen, jotta omistaja onnistuttaisiin paikantamaan. Kultaharkkojen omistajalla on viisi vuotta aikaa ilmoittaa ja todistaa ne omikseen. CNN-uutissivuston mukaan viranomaiset ovat sittemmin saaneet ja tarkastelevat parhaillaan useita yhteydenottoja tahoilta, jotka väittävät kullan kuuluvan heille.