Juhannusliikenne käynnistyy torstaina – vältä näitä ruuhka-aikoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmiset liikkuvat autoillaan juhannuksen viettoon huomisesta alkaen. Ennusteiden mukaan ruuhkia syntyy Etelä-Suomessa kello 12:00-19:00 välille ja pohjoisessa vielä myöhemmin. Paluuliikenne on vilkkaimmillaan sunnuntaina 21. kesäkuuta.

Traffic Management Finland Oy:n mukaan suurimmat nopeuden alenemat osuvat valtatielle 9 Tampere-Orivesi välille, valtatielle 5 Lusi-Mikkeli sekä valtatielle 4 Helsinki-Lusi. Nopeudet voivat laskea peräti 30 km/h normaalia hitaammaksi. Tieliikennekeskus suosittelee, että ihmiset ajoittaisivat matkustamisen ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä sekä perinteisesti että automaattivalvontalaittein. Valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä. Juhannuksena poliisin ohjelmassa on lisäksi tehostettua rattijuopumusvalvontaa. Kuskin ajokuntoon on hyvä kiinnittää huomiota etenkin paluumatkalla, jotta ratin takana on kotimatkallakin levännyt, ajokuntoinen kuski ja matkanteko on mahdollisimman turvallista.