Eskimo-jäätelöpuikon nimi koetaan rasistiseksi – aiotaan vaihtaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa pohditaan parhaillaan Pingviini-jäätelöiden legendaarisen Eskimo-puikon nimen muuttamista. Syynä on Eskimo-sana, joka voidaan kokea rasistiseksi. Puikkoja on tuotettu Suomessa 1960-luvun loppupuolelta asti.

Eskimo tarkoitti ennen inuiittia. Heimo yhdistettiin jo takavuosina igluihin ja jäähän, joten se sopi erinomaisesti kantamaan myös jäätelöiden merkkejä ympäri maailmaa. Yle kertoo, että amerikkalainen jäätelövalmistaja aikoo muuttaa Eskimo Pie -jäätelönsä nimen rotujen yhdenvertaisuuden vuoksi.

Nyt suomalaisia Eskimo-jäätelöpuikkoja valmistava Froneri Finland pohtii samaa. Mikäli yhtiö päättää vaihtaa legendaarisen jäätelöpuikon nimeä, tapahtuu se ensi keväänä ennen uutta sesonkia. Samankaltainen muutos tehtiin aiemmin Brunbergin suukoille, jotka tunnettiin puoli vuosisataa neekerinpusu-nimillä.