Mansikkasato kypsyy vauhdilla – ihmiset voivat poimia suoraan tiloilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset luomumansikan viljelijät lupaavat ensimmäisten mansikkasatojen kypsyvän ensi viikolle. Suurin osa tiloista tarjoaa kuluttajille sekä suoramyyntiä että itsepoimintaa. Monilla tiloilla on myynnissä kesän aikana myös muita luomumarjoja.

Koronakevät on vaikuttanut luomumansikan poimintaan siten, että ihmiset voivat suorittaa itsepoimintaa esimerkiksi ajanvarauksella. Varausten avulla rajoitetaan samanaikaisten poimijoiden määrää mansikkatiloilla. Osa mansikkatiloista on ottanut käyttöönsä mobiilimaksun ylimääräisten kontaktien välttämiseksi.

Luomumansikan viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Tuholaisia torjutaan käyttämällä niiden luonnollisia vihollisia, kuten petopunkkeja. Suomalaisen luomualan kehitystä ja kasvua tukeva Pro Luomu ry on julkaissut nettisivuillaan listan luomumansikkatiloista maakunnittain.