Hyviä uutisia! Suomalaisten työvire on parantunut koronan aikana

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia pakotti suomalaiset muuttamaan työrutiinejaan ja siirtymään monilla aloilla etätöihin. Tämä tarkoitti sitä, että töitä tehtiin pääasiassa kotona. Eläkeyhtiö Ilmarisen tekemän selvityksen mukaan suomalaisten työvire on parantunut.

Etätyö mahdollistaa vapaa-ajan, perheen ja työn yhteensovittamisen joustavammin. Suurimmat huolenaiheet liittyvät samaan asiaan, kun työajat hämärtyvät sekä osallistuminen ja vaikuttaminen työpaikan asioihin vähenee. Myös sosiaaliset kontaktit ovat vähentyneet. Korona-aika ja poikkeustila pakotti työnantajat luomaan uudet pelisäännöt sekä järjestämään etätyöhön tarvittavat työvälineet hyvin nopeasti.

– Poikkeusoloissa työskentely ja etätöihin siirtyminen näyttävät sujuneen suomalaisilta hyvin. Kyselytutkimuksemme tulokset ovat parantuneet korona-aikana lähes kaikilla osa-alueilla, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.

lmarisen asiakkaiden käytössä olevassa Työvire-kyselyssä oli mukana ennen koronakriisiä 26.000 henkilön vastaukset ja koronakriisin ajalta 10.000 henkilön vastaukset eri toimialoilta.