Miehen virtsarakko repesi kostean illan jäljiltä – pidätteli vessakäyntiä liian pitkään

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Virtsan pidättely liian kauan voi johtaa karmiviin seurauksiin. Tämän sai huomata eräs 40-vuotias kiinalaismies, joka ei ollut virtsannut 18 tuntiin viettäessään kosteaa iltaa. Hu-niminen mies oli juonut 10 pullollista olutta ja sammunut lopulta käymättä kertaakaan virtsalla illan aikana. Hän kärsi herättyään voimakkaista vatsakivuista ja hakeutui hoitoon Zhejiangissa sijaitsevaan sairaalaan.

Siellä selvisi, että miehen virtsarakko oli revennyt kolmesta kohdasta. Yksi repeämistä sijaitsi vatsaontelon kohdalla, minkä seurauksena osa suolista oli päätynyt virtsarakon sisälle. Tämä olisi voinut käydä nopeasti hengenvaaralliseksi. Hun henki onnistuttiin kuitenkin pelastamaan leikkauksessa, ja hän on sittemmin toipunut koettelemuksesta.

Virtsarakon repeäminen pidättelyn seurauksena on melko harvinaista. Zhejiangissa sijaitsevan sairaalan kerrotaan kuitenkin New York Post -lehden mukaan hoitavan keskimäärin kerran vuodessa potilaita, joille on käynyt niin ankaran juomisen seurauksena. Tapaus toimiikin hyvänä muistutuksena siitä, miksi virtsaamisen tarvetta ei kannata laiminlyödä.