Ruokasooda on puhdistuksen ihmeaine – tehoaa jopa vaikeisiin tahroihin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos haluaa siivota kotia ilman ylimääräisiä kemikaaleja, kannattaa suosia ruokasoodaa, etikkaa, suolaa ja sitruunaa. Jos kolmen koplaan lisätään kiehuva vesi, on lopputulos usein putipuhdasta ja säihkyvää.

Tasty-sivusto on koonnut esimerkkejä siitä, miten monipuolisesti näitä aineita voi käyttää uunin, lieden, mikron, vuokien ja pohjaanpalaneiden kattiloiden puhdistamiseen. Ruokasoodasta kannattaa tehdä tahna, joka vaikutusajan jälkeen tehoaa paremmin kuin yksikään uuninpesuaine.

Joissakin tapauksissa puhdistamiseen tai liottamiseen voi käyttää esimerkiksi astianpesukoneen tabletteja. Yleensä kuitenkin ruokasooda riittää. Taika perustuu kemialliseen reaktioon esimerkiksi etikan kanssa yhdistettynä.

Easy Grease-Cleaning Hacks

Grease be gone with these easy cleaning hacks 🙏Want more videos? Subscribe to Tasty: https://bit.ly/2AgbiMp

Publiée par Tasty sur Lundi 22 juin 2020