Helvetin enkelit yritti tuoda lähes 100 kiloa amfetamiinia Suomeen – KRP julkaisi materiaalia kuljetuksesta

Ohhoh! · Stara.fi

Helvetin enkelit -rikollisjärjestö yritti tuoda maaliskuussa Hollannista Suomeen yhteensä 96 kiloa amfetamiinia. Poliisien kansainvälinen yhteistyö tuotti tulosta ja tekijät on saatu kiinni. Huumeet takavarikoitiin Alankomaissa lähellä Saksan rajaa sijaitsevassa Nieuweschansin kunnassa.

– Keskusrikospoliisi järjesti yhdessä Alankomaiden viranomaisten kanssa yhteisoperaation huumausaineiden vastaanottajan selvittämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Sainio Keskusrikospoliisista.

Kyseessä on osa Alankomaiden viranomaisten laajaa Vidar-operaatiota, jossa on tutkittu rikollisjärjestö Helvetin enkelien muun muassa Isoon-Britanniaan ja Suomeen kohdistunutta amfetamiinin maahantuontia. Alankomaissa rikoksista epäillään useita henkilöitä, joista osa kuuluu Helvetin enkelit tai Red Devils -rikollisjärjestöihin.

Poliisin kuva
Poliisin kuva

Keskusrikospoliisi on julkaissut videon maaliskuun alusta Vantaalta. Yllä kuvakaappauksia videosta. Alankomaiden poliisi takavarikoi alkuperäisen huume-erän ja korvasi sen toisella aineella. Kuljetusauto varustettiin kameralla. Kuvissa nähdään kuinka yksi epäillyistä hakee olettamansa huumausainelastin Alankomaista tulleen auton tavaratilasta ja siirtää sen omaan autoonsa.

– Huumausaineiden vastaanottajia olivat vuonna 1976 syntynyt, viranomaistiedon mukaan Helvetin enkelien suomalainen täysjäsen ja tämän vuonna 1984 syntynyt epäilty rikoskumppani, Sainio jatkaa.

Miehiä epäillään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Kiinniottojen yhteydessä takavarikoitiin yhdeksän kiloa hasista, 38 kiloa räjähteitä sekä huomattava määrä ampuma-aseita, ampuma-aseiden osia ja ammuksia.

Suomessa otettiin kiinni myös kolmas henkilö, mutta hänet luovutettiin Alankomaiden viranomaisille. Vuonna 1971 syntynyttä Helvetin enkelien täyjäsentä epäillään törkeästä rahanpesusta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi
Poliisi
Poliisi
Poliisi
Poliisi