Maailman suurin huumetakavarikko Italiassa – arvo tuhat miljoonaa euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uutistoimisto AFP kertoo Italian poliisin takavarikoineen järisyttävän 14.000 kilon erän amfetamiinia. Kyseessä on terroristijärjestö Isisin organisoima lasti. Huumesatsin arvo on noin miljardi euroa.

Isis on myös valmistanut huumeet, sillä se rahoittaa niiden turvin terroritekojaan. Huumeet oli piilotettu teollisuusrahdin sekaan. Poliisin mukaan Isis on tällä hetkellä maailman suurin amfetamiinin valmistaja ja huumeita tehdään pääasiassa Syyriassa.

Poliisi uskoo, että huumekaupassa on mukana terroristijärjestön lisäksi useita eurooppalaisia rikollisryhmittymiä. On myös yleisesti tiedossa, että terroristit itse käyttävät huumeita taisteluissaan. Huumeet löytyivät tavaran sisältä pillereinä.