Maailman suurimmassa keinussa jopa 120 km/h – uskaltaisitko kokeilla?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta löytyy keinuja, joiden kyydissä pääsee melkoisesti leikkipuistojen vastaavia hurjempiin vauhteihin. Kiinaassa vastikään avattua keinua on kuvailtu maailman suurimmaksi.

Tuore keinu sijaitsee Longgangin kansallispuistoissa Chongqingissä. Se avattiin 30. kesäkuuta pitkään jatkuneiden koeajojen jälkeen. 700. metriä korkealla kukkalalla sijaitsevan, 100 metrin korkeuteen kohoavasta kaaresta roikkuva keinu voi saavuttaa jopa 120 kilometrin tuntivauhdin.

Keinu oli Ladbible-sivuston mukaan määrä avata yleisölle alkuvuodesta 2020, mutta avajaiset siirtyivät koronakriisin vuoksi. Kyseessä ei ole ainoa Longgangin kuvankauniin puiston hurjapäihin vetoavista vetonauloista. Kansallispuistossa sijaitsee myös muun muassa lasinen näkötasanne ja vuoristorata.