Kalsarikännit-niminen olut myyntiin Australiassa – kunniaa suomalaiselle perinteelle

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australialaispanimo Two Birds Brewing lanseerasi eilen uuden oluen, jonka nimi on peräisin Suomesta. Panimo aiheutti hilpeyttä sosiaalisessa mediassa julkaisemalla kuvan kahdesta oluttölkistä, joiden nimenä nähdään Kalsarikännit.

View this post on Instagram

Introducing Kalsarikännit – Vanilla & Cacao Stout and Hazy Pale! These two new, very limited releases, take their name from the spectacular Finnish term Kalsarikännit, which loosely translates to… Pantsdrunk, the simple pleasure of drinking at home, comfortably down to your underwear, with no intention of going out. In other words, the antidote to isolation? Enforced or not, we've always proudly embraced getting our kalsarikännit on. Flying out now to a craft beer haunt near you, our made-for-winter stout combines fresh vanilla beans and cacao nibs for a smooth and perfectly balanced brew for chilly nights in. And for these winter days? Kalsarikännit Hazy Pale. Tropical, juicy, delightful. Find your nearest stockist via the link in our bio 🍻🍻 #twobirdskalsarikännit #pantsdrunk

A post shared by Two Birds Brewing (@twobirdsbrewing) on

Kalsarikännit-olutta saa kahdessa eri maussa, joita ovat vaniljalla ja kaakaolla maustettu tumma stout ja trooppisempi Hazy Pale. Julkaisemassaan kuvassa panimo selventää, että oluen nimi on peräisin Suomesta ja tarkoittaa sitä, että ihmiset nautiskelevat alkoholia kotonaan alusvaatteisillaan ilman mitään suunnitelmaa ulos lähtemisestä.

Panimo on kääntänyt kalsarikännit vapaasti englannin kielelle käyttäen termiä pantsdrunk. Tuottajien mielestä oluet voisivat hyvinkin toimia koronaviruksen aiheuttaman eristäytymisen vasta-aineena.

Uutisesta ensimmäisenä kertoi Iltalehti.