Kysely: Puolet suomalaisista välttelee ”paskaduuneja” – olisivat ennemmin työttömänä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Henkilöstöpalveluyritys Bot.Works Oy toteutti kyselyn, jonka mukaan osa Suomen vapaista työpaikoista ei kelpaa kenellekään. Etenkin nuoret aikuiset ovat ennemmin työttömänä kuin tekevät niin sanottua paskatyötä.

Ainoastaan 28 prosenttia suomalaisista olisi valmis ottamaan vastaan mitä tahansa työtä työttömänä ollessaan. Nuoret aikuiset ovat kaikista kriittisimpiä työn suhteen. Peräti 57 prosenttia 18–34-vuotiaista sanoo, että eivät ottaisi työttömänä vastaan mitä tahansa työtä. Heidän mukaansa kaikki työ ei ole yhtä arvokasta.

– Tutkimustulokset vahvistavat aikaisempaa käsitystäni. Kunpa voisimmekin saada tähän muutoksen ja nostaa työn arvostusta. Taustalla vaikuttavat varmaankin myös pitkä nousukausi ja länsimainen yksilökeskeisyys, joiden ansiosta on taloudellinen vapaus tehdä melkein mitä tahansa, arvelee Bolt.Worksin johtaja Timo Hakkarainen kyselytutkimuksesta.