Yhdysvallat harkitsee TikTokin kieltämistä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videosovellus TikTok nauttii valtavasta suosiosta etenkin nuorten keskuudessa, ja sovelluksella onkin noin 800 aktiivista käyttäjää eri puolilla maailmaa. Pian kiinalainen sovellus saatetaan kuitenkin kieltää Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo paljasti Fox News -kanavan haastattelussa maan harkitsevan TikTokin kieltämistä. Samalla pannaan joutuisivat myös muut kiinalaiset sovellukset. Pompeon mukaan TikTok kannattaa ladata vain, mikäli haluaa yksityisten tietojensa päätyvän Kiinan hallituksen käsiin.

-Kaikella kunnioituksella ihmisten älypuhelinten kiinalaisia sovelluksia kohtaan, voin vakuuttaa Yhdysvaltojen onnistuvan tässäkin asiassa. En halua mennä presidentin edelle mutta harkitsemme kieltoa, Pompeo kuvaili.

TikTokin edustaja on CNN-uutissivuston mukaan sittemmin kommentoinut Pompeon lausuntoja. TikTokilla kerrotaan olevan amerikkalainen toimitusjohtaja ja satoja yhdysvaltalaisia työntekijöitä. Edustaja kertoo käyttäjien yksityisyyden olevan etusijalla, eikä tietoja ole luovutettu Kiinan hallitukselle.