Uusi suihkukone lentää Lontoosta New Yorkiin 3 tunnissa ja 15 minuutissa – lennot aloitetaan vuonna 2021

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Boom Supersonic -yhtiö on kehitellyt jo joidenkin vuosien ajan uuden sukupolven yliäänilentokoneita. Nyt yhtiö on paljastanut supernopean XB-1 -suihkukoneen aloittavan lennot ensi vuonna.

Boom Supersonicin XB-1 -lentokone kykenee lentämään Lontoosta New Yorkiin jopa vain kolmessa tunnissa ja 15 minuutissa. Kone tullaan esittelemään virallisesti 7. lokakuuta, ja sen lennot on määrä aloittaa vuoden 2021 aikana. Kokeellista XB-1 -konetta on kuvailtu CNN-uutissivuston mukaan 100-prosenttisesti hiilineutraaliksi ja historian nopeimmaksi yksityisesti kehitellyksi lentokoneeksi.

XB-1 -koneen on tarkoitus olla vasta alkusoittoa yliäänilentokoneiden uudelle aikakaudelle. Yhtiö kehittelee parhaillaan myös isokokoisempaa Overture-suihkukonetta, huippunopeaa kaupallista matkustajakonetta. Mikäli XB-1 osoittautuu menestykseksi, on Overturen määrä aloittaa matkustajalennot vuonna 2030.