12-vuotias keksi pikkulasten hellekuolemia estävän laitteen – voitti 20 000 dollarin palkinnon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

12-vuotias tyttö on voittanut arvokkaan rahapalkinnon keksinnöllä, joka saattaa pelastaa pienten lasten henkiä. Hän osallistui CITGO-yhtiön Fueling Education Student Challenge -kilpailuun, jossa lapset voivat esitellä keksintöjään.

Yhdysvaltojen North Carolinassa asuva Lydia Denton kehitteli auton penkille asetettavan tyynyn, jonka päälle vauva asetetaan. Keksintö mittaa lapsen lämpötilaa, ja mikäli se ylittää 38 asteen, lähettää laite varoituksen vanhemman älypuhelimeen. Mikäli vanhempi ei paina reset-nappulaa 60 sekuntiin, hälyttää laite GPS-koordinaatit sisältävän viestin hätäkeskukseen.

Lydia kertoo People-lehdelle saaneensa inspiraation keksinnölle nähdessään uutisia kuumissa autoissa kuolleista vaimoista. Tyttö alkoi tutkimaan asiaa ja hänelle selvisi, etteivät kuolemantapaukset johtuneet aina vain vanhempien huolimattomuudesta. Lydia säästää suurimman osan 20 000 dollarista yliopistoa varten mutta myönsi itselleen 100 dollaria shoppailua varten.

– Rahan voittaminen oli hienoa, mutta oikeasti välitän henkien pelastamisesta! Ensimmäinen ajatukseni oli: Ehkä tänä kesänä ei kuole vauvoja, Lydia kuvaili.