Valentina Sampaio teki historiaa – ensimmäinen transnainen Sports Illustrated -lehdessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Häikäisevän kaunis Valentina Sampaio tekee tällä hetkellä hyvin lupaavaa uraa mallina. Sampaio teki viime vuonna historiaa olemalla ensimmäinen transsukupuolinen Victoria’s Secret -enkeliksi valittu malli. Nyt nouseva tähti on tehnyt jälleen uuden aluevaltauksen.

Brasilialainen 23-vuotias Valentina Sampaio on Marie Claire -sivuston mukaan ensimmäinen transnainen, joka on nyt valittu suositun Sports Illustrated -lehden uimapukunumeroon. Sampaio on erityisen iloinen tästä saavutuksesta, koska hän on huomannut, että transnaisena tietyt ovet ja ihmisten sydämet ovat suljettuina hänelle koska kaikki eivät ymmärrä häntä.

View this post on Instagram

I am excited and honored to be part of the iconic Sports Illustrated Swimsuit Issue. The team at SI has created yet another groundbreaking issue by bringing together a diverse set of multitalented, beautiful women in a creative and dignified way. I was born trans in a remote, humble fishing village in northern Brazil. Brazil is a beautiful country, but it also hosts the highest number of violent crimes and murders against the trans community in the world—three times that of the U.S. Being trans usually means facing closed doors to peoples’ hearts and minds. We face snickers, insults, fearful reactions and physical violations just for existing. Our options for growing up in a loving and accepting family, having a fruitful experience at school or finding dignified work are unimaginably limited and challenging. 💜🧡💛❤️💚

A post shared by Valentina Sampaio (@valentts) on

Valentina Sampaio on raivannut tietä transsukupuolisena mallina muillekin samassa tilanteessa oleville mallin urasta haaveileville. Kaunotar on ollut vuonna 2017 myös ensimmäinen Vogue-lehden kanteen valittu transnainen. Ensin hän sai kunnian esiintyä Pariisin Voguessa, minkä jälkeen hänet kuvattiin vielä Saksan ja Brasiliankin Vogue-lehtien kanteen.