Nainen suojasi lintulaudan oravilta – sinnikäs jyrsijä keksi keinon päästä käsiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lintulaudoista ovat tunnetusti kiinnostuneet muutkin eläimet kuin vain linnut. Moni yrittääkin suojata lintujen ruokintaan tarkoitettuja rakennelmia oravilta, usein vaihtelevin menestyksin.

Yhdysvaltojen New Yorkissa asuva nainen oli pystyttänyt keväällä lintulaudan pihaansa. Oravien varastaessa lintujen ruoat toistuvasti hän yritti rasvata tolpan ja siirtää sen kauemmas puskista. Yksi oravista pyrki kuitenkin sinnikkäästi päästä lintulaudalle.

Internetissä jaetulla videolla seurataan oravan pyrkimyksiä. Jyrsijä pysähtyy välillä tutkimaan lautaa selvittääkseen, millä tavoin se voisi tavoittaa tolpan päässä sijaitsevan ruokintapaikan. Lopulta orava onnistui hyppäämään lintulaudalle talon katolla epäonnistuttuaan hurjassa loikassa ensimmäisellä kerralla.