Mitä ihmettä? Kissa ja rotta ovat parhaita ystävyksiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Videoiden muodossa on nähty paljon todisteita siitä, että eläimet pystyvät ystävystymään eri eläinlajien välillä. Toisinaan jopa petoeläimistä ja niiden saaliina pidetyistä eläinlajeista on voinut tulla erikoisissa olosuhteissa ystäviä.

Nyt videolla nähdään kissa ja rotta, jotka omistajan mukaan rakastavat toisiaan. YouTube-videolla kissa makoilee ja rotta kiipeilee sen päällä. Lopulta kissa ottaa rotan kiinni käpälällään ja siirtää sen kuononsa eteen pientä pesuhetkeä varten.

Rottia ja hiiriä pidetään nimenomaan juuri niinä eläiminä, joita kissat mielellään jahtaavat. Sen vuoksi moni videota kommentoinut onkin pitänyt tilannetta todella vaarallisen näköisenä ja uskoo, että kissan luonnolliset saalisvietit voivat iskeä päälle minä hetkenä hyvänsä kohtalokkain seurauksin.