Turku houkuttelee turisteja urheilun avulla – kotimaan matkailu huippusuosiossa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet kotimaan matkailusta koronaviruspandemian rajoitusten myötävaikutuksesta. Maassamme on runsaasti erikoisia paikkoja ja upeita maisemia. Turku on yksi suosituimmista kaupunkilomakohteista.

Turisteja houkutellaan nyt Turkuun urheilutapahtumien ja liikunta-aktiviteettien avulla. Kaupungissa järjestetään elokuussa kolme isompaa urheilutapahtumaa: Paavo Nurmi Games, Kalevan kisat ja Paavo Nurmi Marathon. Kävijämääriä ei ole uskallettu laskea ennakkoon, mutta perinteisesti urheilutapahtumat houkuttelevat Turkuun kymmeniätuhansia vierailijoita.

Lisäksi Turusta vinkataan, että turistit voivat tutustua kaupunkiin mainiosti kävellen tai polkupyörillä. Aktiivinen vierailija voi löytää mielekästä tekemistä Paavo Nurmen stadionin ympäristöstä, Aurajoen maisemista, Samppalinnan portaista tai Katariinanlaakson luontopolulta. Matkailuvinkkejä tarjoilee Kiss my Turku -sivusto.