Maailman lyhyin nainen megajulkkikseksi – kertoo matkastaan kuuluisuuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intialainen Jyoti Amge on ainoastaan 62,8 senttimertiä pitkä. Maailmanennätyksellisen lyhyt nainen sai oman televisio-ohjelmansa, kun TLC-kanava päätti kuvata hauskan neitokaisen edesottamuksia. Matka kuuluisuuteen on kestänyt vuosien ajan.

Intialaiset uskoivat ensin, että pienikokoinen nainen on Jumala. Saamansa suosion avulla nainen alkoi luomaan uraa näyttelijänä ja lilliputtimainen Jyoti pääsi musiikkivideoon esiintymään kahdeksanvuotiaana. Videon jälkeen hänestä kuvattiin dokumentteja ja maine kasvoi kohisten. Lopulta hän sai roolin American Horror Story -televisiosarjasta.

Jättisuosio on nyt lopulta johtanut siihen, että Jyoti kokeilee uudestaan siipiään Yhdysvalloissa managerinsa avulla. Samalla hän tapaa ihmisiä, joihin hän ystävystyi televisiosarjan kuvauksen aikana.