Kirstie Alley varoittaa Kolmetoista syytä -hittisarjasta: ”Älkää antako lastenne katsoa!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolmetoista syytä -sarjasta ilmestyi äsken neljäs tuotantokausi Netflixiin. Yksi sarjaa seuranneista on näyttelijä Kirstie Alley, joka varoittaa vanhempia ohjelmasta. Hänen mukaansa viimeisin kausi on synkkääkin synkempi.

Itse hiljaiseloa näyttelemisen saralla viime vuosina pitänyt Kirstie Alley on varoittanut vanhempia, että Kolmetoista syytä -sarja on liian synkkä ja mielivaltainen. Hän on liittynyt monen muun arvostelijan joukkoon, sillä sarjan on pelätty laukaisevan lapsissa ja nuorissa itsetuhoisia ajatuksia. 69-vuotias Kirstie Alley haukkui sarjan julkisesti Twitterissä.

Kerroimme aiemmin, että San Diegon yliopisto oli tutkinut Kolmetoista syytä -sarjan julkaisemisen jälkeen nuorten itsetuhoisten ajatusten lisääntymistä. Tutkijoiden mukaan itsemurhan suunnittelemiseen liittyvät termien haut olivat kasvaneet Googlessa huomattavan sen jälkeen, kun Kolmetoista syytä -sarja ilmestyi Netflixiin. Sarjassa kerrotaan seikkaperäisesti lukioikäisten nuorten elämästä ja siitä, miksi sarjan pääosassa oleva teinityttö riisti henkensä.