Poikkeusolot kasvattavat luovuutta – ylenpalttinen tuhlaus vähenee

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kun ihminen on köyhä keksii hän vaihtoehtoisia tapoja harrastaa, aterioida tai viihdyttää itseään. Sama pätee tilanteeseen, jossa elinpiiri on rajattu minimiin. Koronaviruksesta johtuva tilanne kannattaa kääntää hyödyksi.

Löytyykö kotoasi kierrätykseen joutavia vaatteita? Muuta ne askartelu- tai ompelumateriaaliksi. Vanhoja vaatteita voi myös yhdistellä ja tuunata. Kun kaupassa käyminen on harvempaa ja jokaisen suupalan joutuu miettimään erikseen, säästyy myös ruokajätettä. Edelliseltä aterialta jäänyt kasvispadan loppu maistuu mainiolta seuraavan aamun munakkaassa.

Poikkeusolot opettavat hyödyntämään digitaalisia palveluita paremmin, kun lääkkeet tilataan netistä ja kirjat luetaan sähköisinä. Kaiken keskellä on huolehdittava omasta hyvinvoinnista sekä kehoon että mieleen liittyen. Perustakaa kaveriporukalla kuntopiiri, mikäli et jo kuulu johonkin liikuntaryhmään. Samalla idealla voi katsoa elokuvia, tehdä porukalla ruokaa, pelata tai seurata livekeikkaa yhtä aikaa reaaliaikaisesti videopuhelun välityksellä.