Netflix-huijaus leviää – huijaa käyttäjän pelastamaan tilinsä

Digi · Tim Isokivi

Netflixin kaltaisten palveluiden nimissä leviää toisinaan huijauksia, joiden erottaminen yhtiöiden aidoista viesteistä voi olla haastavaa. Nyt suoratoistopalvelun käyttäjiä on varoitettu uudesta huijauksesta.

Tuore tietojenkalasteluhuijaus näyttää päällisin puolin varoitukselta laskutuksessa esiintyneestä ongelmasta. Siinä uhria kehotetaan päivittämään maksutietonsa 24 tunnin kuluessa, tai muuten hänen tilinsä poistetaan kokonaan. Viestissä oleva linkki vie sivustolle, jossa on jopa toimiva CAPTCHA-kuvavarmennus.

Uhrin syötettyä aidonnäköiselle sivulle maksukorttinsa tiedot hänet ohjataan hämäävästi uudelleen Netflixin todelliselle kotisivulle. Tuoretta huijausviestiä kuvaillaan erityisen vaaralliseksi, sillä se kykenee Techradar-sivuston mukaan läpäisemään sähköpostitilien roskapostisuodattimet.