Tältä popcorn-jyvien paukkuminen näyttää hidastettuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internet tarjoaa uusia ja hämmästyttäviä tapoja tarkastella arkipäiväisiäkin asioita. Harva tulisi ilman internetiä ja erityisesti Youtubea todennäköisesti todistamaan esimerkiksi popcorn-jyvien paukkumista äärimmäisen hidastetulla tavalla.

Pocornit paukkuvat niin nopeasti, ettei prosessia ole mahdollista erottaa paljaalla silmällä. Beyond Slow Motion -kanavan tuoreella videolla popcornin valmistusta on kuitenkin kuvattu kameroilla, jokta kykenevät tallentamaan erittäin hidasta kuvaa.

Popcornien paukkuminen esitetään alkuun 1 500 kuvan sekuntinopeudella. Kuvanopeutta kuitenkin hidastetaan videon edetessä. Lopuksi videolla päästään todistamaan, miltä kuivatun maissijyvän muuttuminen popcorniksi näyttää 100 000 kuvan sekuntinopeudella.