Hyviä uutisia – Intian tiikerikanta on lähes tuplaantunut 12 vuodessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on viime vuosina totuttu kuulemaan lähinnä huolestuttavia luontoon ja villieläinten selviytymiseen liittyviä uutisia. Nyt Intiasta kantautuu kuitenkin vaihteeksi positiivisia uutisia paikalliseen luontoon liittyen.

Intiassa elävien tiikerien määrä oli kasvanut vuosien 2006 ja 2019 välisenä aikana 1 400 yksilöstä 2 967 yksilöön. Tiikeripopulaation suuruus maassa on siis miltei tuplaantunut. Intian tiikereistä noin 1 923 kappaletta elää Business Insider -lehden mukaan suojelualueilla.

Koko maailmassa elää villinä arviolta 3 900 tiikeriä, joista 70 prosenttia elää Intiassa. Kannan kasvun uskotaan olevan suojelutöiden ansiota. Ministeri Prakash Javadekarin mukaan vuonna 1973 maassa oli vain yhdeksän tiikerien suojelualuetta, kun nykyään niitä on jo 50.