Kaksijalkainen koira pelastettiin teurastamosta – löysi rakastavan kodin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emma-niminen koira oli vähällä kokea traagisen kohtalon ja joutua ihmisten ruoaksi. Onnekkaiden käänteiden myötä se päätyi kuitenkin lemmiksi rakastavaan kotiin. Emma Roo pelastettiin vuonna 2017 teurastajien kynsistä Kiinan Xi’anissa, tosin vasta sen jälkeen kun koira oli ehtinyt menettää eturaajansa, osan hännästään ja korviensa kärjet.

Kahdeksan kuukautta vanhan koiran epäillään päätyneen teurastettavaksi varpaassaan ilmenneen pienen epämuodostuman seurauksena. Elettyään hetken väliaikaisessa kodissa Emma päätyi takaisin eläinkääkärille, kunnes Yhdysvaltojen South Carolinassa asuva Misha Hunt sai kuulla koirasta Dalmatian Rescue -järjestön kautta.

Emma tarvitsi alkuun hieman totuttelua uuteen elämäänsä, sillä koira ilmaisi ahdistuksensa äänekkäästi heti naisen poistuttua hetkeksikin toiseen huoneeseen. Se myös pelkää moottorisahaa muistuttavia ääniä kuten imureita, ruohonleikkureita ja hiustenkuivaajia. Alkuun myös miehiä pelännyt koira tottui heihin tultuaan hyvin toimeen omistajan miespuolisen hierojan kanssa. Nykyään Emma toimii Joey’s P.A.W. -hyväntekeväisyysjärjestön edustajana. Koiralla on myös oma Instagram-tili, jolla on lähes 10 000 seuraajaa.