Lidl avaa Vantaalle hyönteishotellin – uuden myymälänsä yhteyteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet pelastamaan pörriäisiä jättämällä ruohon leikkaamatta ja rakentamalla niille tarkoitettua elintilaa pihoilleen. Lidl on perustamassa uutta myymälää Vantaan Vapaalaan, mutta tontilta on sitä ennen kartoitettu sen ekologiset arvot.

Myymälän pihaan tulee muun muassa lepakon- ja linnunpönttöjä, hyönteishotelleja ja lahopuuaita. Piha on suunniteltu ekologin kanssa siten, että se edistää luonnon monimuotoisuutta. Tontin puita ei kaadettu maalis-lokakuussa, jotta linnuille turvattiin pesimärauha.

Pihalle istutetaan herukkapensaita ja kasvatetaan metsäniitty. Kyseessä on pilottihanke, jonka avulla yritetään edesauttaa luonnon monimuotoisuutta. Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen sanoo, että hyönteiset eivät lisäänny Ilman sopivia elinympäristöjä. Jos pölyttäjät katoavat kokonaan, meidän ruokapöydistämme katoavat kahvi, hedelmät, marjat, kaakao ja pähkinät.