Harjoittele läsnäoloa myös töitä tehdessä – mindfulness-tekniikat tepsivät työpaikalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tietoinen läsnäolo töissä ja töitä tehdessä vähewntää stressiä, parantaa tuottavuutta ja lisää kommunikointia. Mindfulness-harjoituksista tutut tekniikat toimivat myös työpaikalla. Niitä varten ei tarvitse ottaa lisätaukoja. Aloita päivä luomalla jokin tietty tavoite. Keskity siihen ja viritä mielesi oikealle taajuudelle tavoitteen saavuttamisen suhteen.

Päivän aikana voi hokea mantraa, mikä auttaa muistuttamaan läsnäoloa ja työssä haluttua päämäärää. Mantran voi kirjoittaa myös lapulle ja kiinnittää työpisteelle. Hengitä syvään. Meditointi ei aina tarvitse lootusasentoa ja rauhallista ympäristöä. Usein riittää, että rauhoittaa itsensä hengittämällä hitaasti. Hengitä sisään neljässä sekunnissa, pidättele seitsemän ja hengitä ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Puhelimeen voi asettaa muistutuksen rauhoittumishetkeä varten, Popsugar huomauttaa.

Kannattaa keskittyä yhteen työtehtävään kerrallaan. Mikäli työtaakka on valtaisa, tulee jokainen tehtävä hoitaa yksi kerrallaan ja tärkeysjärjestyksessä pinon päältä purkaen. Nauti kahvitauosta tai lounaasta antaumuksella siemaillen ja aromeita haistellen. Muista pysähtyä ja pitää taukoja. Työt on jätettävä työpäivän jälkeen töihin. Sitä ennen kannattaa kuitenkin kehua itseään päivästä ja listata, mitkä asiat menivät nappiin.