Pysäyttävä video Beirutista – nainen pelasti lapsen nopeilla reflekseillään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Libanonin pääkaupungissa, Beirutissa on eletty kauhunhetkiä tiistaina tapahtuneen räjähdyksen ansiosta. Tämän hetkisten tietojen mukaan todennäköisesti kaupungin satamassa säilöttyjen takavarikoitujen räjähteiden aiheuttama onnettomuus on vaatinut jo yli 100 kuolonuhria. Loukkaantuineita on tuhansia.

Viraalina levinneellä videolla todistetaan Beirutin räjähdyksen aikaan tapahtunutta hetkeä, joka olisi voinut päättyä huonosti. Siinä nähdään kotia siivoamassa oleva nainen ja aivan ikkunan vieressä leikkivä pieni lapsi. Räjähdyksen tapahtuessa nainen ei aikaile, vaan nappaa lapsen silmänräpäyksessä syliinsä ja kantaa hänet turvaan.

Nainen on videon leviämisen jälkeen julistettu sankariksi. Räjähdyksen sisälle lennättämät kappaleet olisivat nimittäin voineet koitua lapsen kohtaloksi. Naisen suhde lapseen ei ole tiedossa, mutta hänen on epäilty olevan taloudenhoitaja tai lapsenhoitaja.