Kanada antaa kuolemansairaiden potilaiden käyttää psykedeelisiä sieniä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan hallitus on antanut neljälle parantumattomasti sairaalle potilaalle luvan saada psilosybiiniterapiaa. Käytännössä heillä on siis valtion lupa käyttää huumausaineiksi määriteltyjä psykedeelisiä sieniä.

Psilosybiiniterapian tavoitteena on helpottaa kuolemansairaiden potilaiden tuskaa. Potilaat vetosivat huhtikuussa TheraPsil-etujärjestön avustuksella maan terveysministeri Patty Hadjuun, jotta hän myöntäisi heille poikkeuksellisen luvan sienten käyttöön. Lupa myönnettiin lopulta.

Neljään potilaaseen kuuluvan Thomas Hartlen mukaan varman kuoleman lähestyminen on aiheuttanut hänelle päivittäistä ahdistusta, johon perinteiset mielialalääkkeet eivät ole auttaneet. Kiitollisuutensa päätöksestä ilmaisseet potilaat tulevat nyt olemaan ensimmäisiä laillisesti psykedeelisiä sieniä käyttäviä kanadalaisia 46 vuoteen. CNN-uutissivuston mukaan tutukimukset ovat osoittaneet psilosybiinin helpottavan merkittävästi syöpäsairaiden potilaiden ahdistusta ja masennusta.