Pidä järki päässä rautatietä ylittäessä! Veret seisauttavat läheltä piti-tilanteet koostettiin videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Junaratoja ylittäessä olisi syytä pitää järki päässä sen sijaan, että raiteiden yli säntäilisi juuri junan lähestyessä. Jopa läheltä piti -tilanteilla voi olla omat seurauksensa.

Uuden-Seelannin valtion rautatieyhtiö KiwiRail julkaisi taannoin sosiaalisessa mediassa videon, joka on aina ajankohtainen myös Suomessa. Siinä todistetaan veret seisauttavia hetkiä jalankulkijoiden ja autoilijoiden ylittäessä rautateitä viime hetkellä.

Sekä onnettomuudet että läheltä piti -tilanteet voivat olla traumaattisia junien kuljettajille ja muille rautatietyöntekijöille. Valtavan junan pysähtymisessä kestää aikansa, ja juna voi liikkua vielä jarruttamisen jälkeen jopa kilometrin verran. Usein kuljettajat voivatkin vain toivoa rautatietä ylittävän ehtivän toiselle puolelle ajoissa junan alle jäämisen sijaan.