Suomalainen krapulajuoma menestyy maailmalla – odottaa Suomessa yhä myyntilupaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaisen Health Hack Labs Oy:n kehittämää krapulajuomaa on voinut ostaa kesäkuusta alkaen Yhdysvalloissa. Sen myynti käynnistyy elokuussa myös Venäjällä. EU:n elintarvikelupaa odotetaan vielä.

– EU:n sisällä pullonkaulana on ollut, että tuote on EU:ssa täysin uusi. Yhdelle juoman vaikuttavista osista, japanilaisen rusinapuun, Hovenia Dulcisin kaarnasta uutettavalle antioksidantti dihydromyrisetiinille ei ole aiemmin haettu lupaa elintarvikekäyttöön EU:ssa. Hyväksymisprosessi kesti meille harmittavasti yli 1,5 vuotta, sanoo Health Hack Labs Oy:n hallituksen puheenjohtaja John Niemi.

EFSA:n nyt tekemän hyväksymispäätöksen jälkeen dihydromyrisetiinin elintarvikekäyttö edellyttää vielä lopullisen hyväksynnän Euroopan unionilta. Suomalaiset voivat kuitenkin tilata juomaa jo Yhdysvaltojen kautta järjestetyllä Indiegogo-kampanjalla. Yhtiöstä kerrotaan, että lähes 92 prosenttia krapulaajuomaa testanneista kehuu sen toimineen luvatulla tavalla.