Unelmoitko pitkistä hiuksista? Tässä 7 vinkkiä hiusten kasvattamiseen

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni lyhythiuksinen voi unelmoida pitkistä hiuksista, mutta niiden kasvattaminen saattaa toisinaan tuntua mahdottomalta. Toimivin hiustenkasvatusvinkki on antaa vain ajan kulua ja leikata hiuksia mahdollisimman vähän. Hiusten kasvua pystyy kuitenkin hieman nopeuttamaan muutamien niksien avulla.

Healthista-sivusto antoi seitsemän hyvää vinkkiä, joiden avulla hiusten kasvamista voi hieman auttaa.

1. Huuhtele hiukset kylmällä vedellä



Huuhtele suihkussa hoitoaineen pesemisen jälkeen hiukset kylmällä vedellä. Kylmä vesi sulkee hiushuokoset ja auttaa hoitoaineen tehoaineita pysymään hiuksen sisällä pitäen ne parempikuntoisina.

2. Käytä aina lämpösuojaa



Suihkuta hiuksiin lämpösuojaa aina ennen kuin alat muotoilemaan niitä kuumilla raudoilla tai ilmalla.

3. Syö monipuolisesti



Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio edesauttaa hiusten kasvua. Jos ihminen saa liian vähän ravinteita, keho alkaa karsimaan niiden kulutusta esimerkiksi hiusten tai kynsien rakennusaineina.

4. Silkkinen tyynyliina



Nuku silkkisellä tyynyliinalla, joka ei ime luonnollista kosteutta hiuksistasi.

5. Huuhtele hiukset ennen uimista



Kastele hiukset puhtaalla vedellä ennen kuin menet uimaan esimerkiksi uimahallissa. Näin uima-altaiden veden kloori ei imeydy hiuksiin.

6. Syö lisäravinteita



Syö lisäravinteita, jotka tukevat hiusten kasvua. Tällaisia ovat esimerkiksi tuotteet, joissa on biotiinia, sinkkiä ja seleeniä.

7. Pidä latvat siistinä



Trimmaa hiusten latvoja tarpeen tullen. Mikäli latvat ovat kuivat ja haaroittuneet, vahinko saattaa levitä ajan saatossa ylemmäs hiuksessa haaroittunutta latvaa harjatessa ja muotoillessa.