Puolustusvoimilta hyytävä video toiminnastaan – sotilaallinen hyökkäys Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen puolustusvoimat esittelee toimintaansa kansalaisille monin tavoin, ja viime vuosina myös sosiaalinen media on valjastettu hyvällä menestyksellä tiedotuksen välineeksi. Tänä kesänä Puolustusvoimat julkaisi 18-minuuttisen Taistelukenttä 2020 -videon toiminnastaan. Tällä realistiseksi tehdyllä videolla nähdään miten Suomeen kohdistuva fiktiivinen sotilaallinen hyökkäys torjuttaisiin.

– Videon tarkoituksena on antaa koulutettaville realistinen kuva Puolustusvoimista kokonaisuutena, poikkeusolojen olosuhteista ja toimintaympäristöstä sekä uhkamalleista ja valmiuden säätelystä. Puolustusvoimien palvelukeskus on tuottanut opetuselokuvan Pääesikunnan koulutusosaston tilauksesta vuosien 2016-2020 aikana, videosta kerrotaan.

Hyytävällä videolla nähdään miten Suomeen kohdistuu hyökkäyksiä useisiin eri kohteisiin.

– Tämä oli esimerkki siitä miten Suomi saattaisi joutua sotaan ja miten puolustustvoimat varautuu sotilaallisin uhkiin. Suomen puolustus perustuu teihin ja meihin kaikkiin asevelvollisiin. Te kouluttaudutte haastaviin tehtäviin. Onnistuminen edellyttää hyvää reservin osaamista ja koko kansan tahtoa puolustaa maata. Me olemme valmistautuneet pahimpaan, eversti Raitasalo pääesikunnasta kertoo.