Uudenlainen palautusautomaatti Suomeen – pullot ja tölkit kaadetaan kerralla laitteeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin Kannelmäen kauppakeskus Kaaren Prismaan on asennettu uudenlainen palautusautomaatti, jossa tölkkejä ja pulloja ei tarvitse panna laitteeseen enää yksi kerrallaan. Kassin sisällön voi kaataa suoraan palautusautomaattiin. Laite lajittelee ja laskee palautettavien tuotteiden määrän.

Kannelmäen Prisman uusi TOMRA R1 -niminen laite on Suomen ensimmäinen. Palautusautomaatteja on asennettu aiemmin Norjaan, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin. Palautusprosessi nopeutuu merkittävästi ja se on uudenlaisen automaatin avulla huomattavasti hygieenisempää. Automaatti hyväksyy vain muovipulloja ja alumiinitölkkejä.

– Varsinkin suuria määriä palauttaessa, palautustapahtuma myös nopeutuu merkittävästi. Muovipullot ja tölkit voi nyt kaataa suoraan automaattiin eikä niitä tarvitse syöttää yksitellen. Uskon, että asiakkaat pitävät sekä nopeudesta, että siitä etteivät kädet tahmaannu. Pullot automaattiin, kuitti käteen ja kauppaan ostoksille, tuumii Kannelmäen Kaaren Prismajohtaja, Ilkka Riiali.