Uutuuskirja junttidiskon kuninkaasta: Harva meistä on Frederik

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Junttidiskon kuningas, Frederik, eli Reetu, oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsä, on jäämässä eläkkeelle ja lopettavansa esiintymisen. Iskelmä- ja popmusiikkia vuodesta 1964 saakka tehnyt mies on nyt kertonut tarinansa kirjan kansien väliin.

Ilkka Sysimetsä on kirjoittanut yhteistyössä Tommi Pietarisen kanssa teoksen nimeltään Harva meistä on Frederik. Kirjassa kerrotaan, minkälaisista lähtökohdista hän ponnisti suomalaisen viihdetaivaan kentälle. Hän on myynyt urallaan miljoona levyä ja julkaissut 29 LP-albumia.

– Rehellinen kirja kertoo lämmöllä ja huumorilla laulajatähden elämän koko kaaren itseironiaa ja kommelluksia unohtamatta.

Viihdetaiteilijan matkassa kuljetaan rätisevillä autoilla ympäri keikka-Suomea, vieraillaan hyisissä takahuoneissa mutta ennen kaikkea lauletaan täysin sydämin koko kansalle.

Otavan mukaan kirja ilmestyy lokakuun lopulla. Frederikin kappaleet ovat soineet ravintoloissa ja radiossa vuosikymmenten ajan. Niistä tunnetuimmat ovat Tsingis Khan, Kolmekymppinen, Titanic ja Harva meistä on rautaa. Hän on ansainnut urallaan yhteensä 16 kultalevyä.

Frederik on kertonut julkisuudessa saavansa edelleen mielin määrin pikkuhousuja esiintymislavoille heitettynä. Hän täytti tänä vuonna 75 vuotta, joten eläkkeelle jääminen on ansaittua. Frederik nähtiin seitsemän vuotta sitten myös Big Brother -talon asukkaana.