Älä heitä banaaninkuoria roskiin! Sopivat kauneudenhoitoon ja kodin askareisiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Banaaninkuoret heitetään yleensä biojäteastiaan. Niiden avulla voi kuitenkin kiillottaa kenkiä tai poistaa silmäpusseja. Banaaninkuoret voivat auttaa myös hyönteisten puremien ja pistosten hoitamisessa.

Banaaninkuorista voi olla apua myös akneen. Hiero kuorten sisäpintaa kasvoille ja huuhtele iho noin kymmenen minuutin jälkeen. Samalla metodilla voi koittaa myös syylien, pienten tikkujen ja ihottuman poistamista. Taika perustuu banaaneissa olevaan lektiiniin ja sinkkiin.

Banaaninkuorilla voi hoitaa myös huonekasveja hieromalla sisäpinnalla kasvien lehtiä. Kuoret voi panna sen jälkeen ravitsemaan multaa. Banaaninkuoria hieromalla voi myös valkaista hampaita, kun antaa hedelmälihan vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ennen hammastahnalla pesemistä. Banaaninkuoria voi käyttää myös smoothien tai muun ruoan raaka-aineena.