Asteroidi lähestyy maata – voi törmätä Yhdysvaltojen presidentinvaalien aikaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marraskuussa 2020 ihmiskunnalla tulee olemaan muutakin jännitettävää kuin Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja koronatilanteen edistyminen. Maata on nimittäin silloin lähestymässä 2018VP1 -niminen asteroidi.

Tutkijoiden mukaan on olemassa pieni mahdollisuus, että taivaankappale törmää maahan Yhdysvaltojen presidentnvaaleja edeltävänä päivänä 2. marraskuuta. Mahdollisuus törmäykseen on kuitenkin Science Alert -sivuston mukaan vain 0,41 prosenttia, eli yksi 240:stä.

Mikäli asteroidi sattuisi törmäämäänkin Maapalloon, ei se todennäköisesti saisi aikaan järin suurta tuhoa. Se on halkaisijaltaan vain noin kahden metrin kokoinen. Kyseisen kokoluokan asteroidit palavat usein ilmakehässä ennen kuin ne ehtivät edes osua maan kamaraan.