800 000 euron kultaharkot yritettiin salakuljettaa eväsrasiassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britannian tullin haaviin jäi taannoin 16 kilon erä kultaharkkoja. Kultaa oli yritetty salakuljettaa maasta Dubaihin eväsrasiaan säilöttynä. Takavarikoidut kultaharkot löydettiin matkalaukusta Manchesterin lentoasemalla marraskuussa 2018.

Kullan arvo on noin 750 000 puntaa, eli lähes 845 000 euroa. Harkkoja matkalaukussaan kuljettanut matkustaja ei saanut teosta rikossyytteitä. Iso-Britanniassa vuonna 2017 säädetyn lain mukaan arvometallit voidaan takavarikoida rahojen tapaan, mikäli niiden uskotaan olevan ansaittu rikollisilla toimilla.

Lentoasemalta takavarikoidut kultaharkot tullaan huutokauppaamaan lähiaikoina. Niistä kerätyt rahat tullaan BBC:n mukaan käyttämään julkisten palveluiden, kuten sairaaloiden ja koulujen rahoittamiseen.