Hesburger täytti 40 vuotta – jo 500 ravintolaa Suomessa ja maailmalla

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Turun Hansakorttelissa vuonna 1980 toimintansa aloittanut Hesburger on nykyään Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju. Yrityksen 500. ravintola avasi äsken ovensa Ukrainan Kiovaan.

Hesburgerin juuret ulottuvat vuoteen 1966, jolloin nuori yrittäjäpariskunta Heikki ja Kirsti Salmela perustivat Naantaliin Kievarin grillin. Pikaruokakulttuurin rantauduttua Suomeen he avasivat ensimmäisen Hesburger-ravintolan Turun keskustaan. Nyt ravintoloita on Suomen lisäksi kahdeksassa muussa maassa.

Hesburgereita löytyy Liettuasta, Latviasta, Virosta, Venäjältä, Bulgariasta, Ukrainasta, Saksasta ja Valko-Venäjältä. Hesburger-ravintoloissa työskentelee ulkomaat mukaan lukien lähes 8.000 ihmistä ja niissä asioi yli 190.000 asiakasta joka päivä. Osa työntekijöistä on ollut yrityksen palveluksessa 80-luvulta asti.