Netflix työstää uutta scifi-sarjaa – taustalla Game of Thronesin luojat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO:n Game of Thrones -sarjan luoneet David Benioff ja D.B. Weiss solmivat taannoin rahakkaan sopimuksen Netflixin kanssa. Nyt kaksikko on kiinnitetty työstämään televisiosarjaa toisen menestyksekkään kirjasarjan pohjalta.

Tuleva sarja perustuu kiinalaisen Cixin Liun kansainväliseksi ilmiöksi nousseeseen Kolmen kappaleen probleema -kirjaan ja sen jatko-osiin. Kirjasarja kertoo ihmiskunnan ja mystisen vieraan sivilisaation vaarallisesta kohtaamisesta. Kirjojen faneihin lukeutuu muun muassa Yhdysvaltojen ex-presidentti Barack Obama, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti kahdeksan miljoonaa kappaletta.

David Benioff ja D.B. Weiss tulevat toimimaan sarjan tuottajina sekä käsikirjoittajina. Mukana tuotannossa ovat myös True Blood -sarjaa käsikirjoittanut Alexander Woo, Star Wars: The Last Jedi -ohjaaja Rian Johnson ja hänen tuottajaystävänsä Ram Bergman. Kolmen kappaleen probleema -kirjailija Cixin Liu ja hänen kääntäjänsä Len Liu tulevat toimimaan sarjaversion konsultoivina tuottajina, uutisoi Variety.