HS: Musiikkilegenda Vexi Salmi on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hämeen Sanomien mukaan yksi Suomen menestyksekkäimmistä musiikintekijöistä, Veikko Olavi ”Vexi” Salmi, on kuollut 77-vuotiaana. Lehden saamien tietojen mukaan hän menehtyi tänä aamuna Terhokodissa vaikeaan sairauteen.

Vexi Salmi muistetaan erityisesti tuottoisana sanoittajana, joka sanoitti urallaan jopa 8 000 kappaletta, joista noin 3 200 levytettiin. Tunnetuimpia kappaleita ovat monet Irwin Goodmanin ikivihreät hitit, kuten Rentun ruusu, Ei tippa tapa ja Ryysyranta. Muista tunnetuista kappaleista hänen käsialaansa ovat esimerkiksi Kirkan Surun pyyhit silmistäni, Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen, Jari Sillanpään Kaduilla tuulee ja Katri Helenan Katson sineen taivaan.

Vielä aivan viime vuosinakin Salmi sanoitti kappaleita muun muassa Jonne Aaronille. Ikoninen sanoittaja palkittiin urallaan vuonna 1993 Juha Vainion sanoittajapalkinnolla, vuonna 1989 Reino Helismaa -palkinnolla ja vuonna 1999 Musiikki & Median kunniapalkinnolla.